I'm Live!
Watch Now

Stadig flere velger Volkswagen

I 2015 opplevde Volkswagen sitt beste år i Norge. Volkswagen sin markedsandel gikk opp med hele 17, 5 %. Første gangen Volkswagen opplevde et godt salgsår her i Norge var på 1960-tallet. Importøren Harald A. Møller skriver i en pressemelding at det ble solgt 26 344 Volkswagen bilmodeller i Norge. Hybrider og EL-biler utgjør også en økende markedsandel i Norge. Golf er den mest ettertraktede bilmodellen i Norge. Av totalen på 26 344 solgte Volkswagen modeller var 16 388 av dem av modellen Golf. 8 943 av bilene var elektriske og 2 000 av bilene var såkalte plug-in biler.

Ny teknologi

– Markedet har respondert svært godt på ny teknologi, vårt brede modellutvalg og våre moderne og innovative biler. Vi stod for en høy andel av salget av ladbare biler, men har også hatt et bra salg av bensin- og dieselbiler, fortalte Volkswagen-direktør Ulf Tore Hekneby overfor media. Han fortalte igjen at han hadde stor tro og store forventninger for salget i 2016. Hekneby hadde spesiell stor tro på ladbare biler. Markedet utvikler seg, og kravet om mer miljøvennlige og klimavennlige biler er blitt et viktig krav hos de fleste bileierne. Den høye andelen av ladbare biler i Volkswagens portefølje har også bidratt til at det gjennomsnittlige CO2-nivået for nye Volkswagen registrert biler er nede på hele 60 gram. Volkswagen i Norge takker sine lojale kunder og sine gode medarbeidere for det formidable salget i 2015.

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf er en av Volkswagen sine mest populære bilmodeller. Golfen er en bilmodell i kompaktklasse som ble lansert i Tyskland i 1974. Volkswagen hadde lenge hatt Bobla som sin bestselger, men på begynnelsen av 1970-tallet var den umoderne, og Volkswagen konsernet hadde et stort behov for en erstatter. Tidligere forsøk på en etterfølger hadde vært mislykkede, men da Golf ble lansert i 1974 ble den en umiddelbar suksess, og i dag er den inne i sin sjuende generasjon i Europa. Første generasjon Golf ble solgt frem til 29. august 2009. Bilmodellen Golf kommer i en rekke underklasser, blant annet e-Golf.

e-Golf er en helelektrisk versjon av Golf. Under den seremonielle lanseringen av Tysklands «Nationale Plattform Elektromobilität» i Berlin, presenterte Volkswagen sin Golf blue-e-motion (e-Golf) konseptelbil til Tysland Kansler Angela Merkel. NPE er den tyske regjeringen sitt initiativ for å utvikle Tyskland til et ledende marked for elektrisk mobilitet, men like viktig er det å tilfredsstille det amerikanske marked der ulike stater krever at bilfabrikantene leverer minst en modell med nullutslipp. Volkswagen henger nøye med på markedets krav om miljøvennlighet, uten å forverre driftsegenskapene og kjøresikkerheten.

14 februar 2014 begynte Volkswagen salget av nye e-Golf i Tyskland, med en startpris på ca. 34 900 euro. Den 11. mars 2014 åpnet Volkswagen opp for å ta imot bestillinger av e-Golf i Storbritannia.  USA begynte å motta den nye e-golfen i slutten av 2014, og senere har e-Golfen blitt solgt til hele verden. Samme dagen som e-Golfen ble tilgjengelig for salg til Norge, ble det bestilt over 1 300 biler. Nordmenn sto i kø for å få kjøpe den nye suksessen.

Affiliates