I'm Live!
Watch Now

Volkswagen Camper

Volkswagen Camper var en konvertering av Volkswagen type 2. Bilmodellen ble solgt fra tidlig 1960-tallet og helt fram til år 2003. Volkswagen konsernet solgte modifikasjoner til Westfalia- Werke i Rheda- Wiedenbruck. Volkswagen Camper ser ut som en hippiebil, eller en liten minibuss med snedig design. Bilen hadde plass til flere personer, og den var perfekt til å kjøre ut på lenger turer med sammen med familien eller vennegjengen. Noen av bilene hadde et ekstra rom på taket. Volkswagen Camper utviklet seg senere til å bli en LT MK1, og enda senere en Transporter.

Spesialmodeller

Mellom 1951 og august 1958 ble omtrent 1 000 Camper Box-konverteringer laget av Westfalia, den offisielle byggeren av Volkswagen-campermodellene. Westfalia utviklet også spesialmodeller kalt SO-23, -33 -34, -35, -42, -44 og -45. Westfalia sin Camper var tilgjengelig for hele verden, og den ble spesielt populær blant amerikanske soldater. Den ble også populær i turistforeningene rundt omkring i verden. Fra 1979 til 1992 ble Westfalia Vanagon bygget.

Standardutstyr på Volkswagen Camper var sammenleggbare seteordninger slik at man kunne sove, interiørpaneler, laminerte kabinetter til lagring, isboks, vask, vannoppbevaring og pumpe, gardiner, ulike elektriske tilkoblinger, persienner og en laminert foldningstabell. Valgfritt utstyr til Volkswagen Camper var slike ting som skjermer, markiser, telt, et bærbart toalett, en campingvogn og valgfritt campingutstyr, barneseng i førerhuset, oppbevaringsbokser, bord, kartbord, automatiske overføringer og air condition. En rekke telt- og partyteltutstyr var tilgjengelig som ekstrakostnadstilskudd. Samlere har ofte problemer med å avgjøre om en av disse alternativene var spesielt tilgjengelig fra og for Westfalia-modeller, eller om det ble utviklet og solgt av andre campingvognleverandører som ASI / Riviera og Sundial.

Produksjon av partytelt

Partyteltet som ble produsert og solgt i perioden 1965-1967 var den største og mest fargerike av alle Westfalia sine partytelt. Det var stor forskjellig fra de tidligere små og store teltene på to viktige områder; partyteltet hadde store og skjermende vinduer, en frittstående ramme som gjorde at man kunne kjøre ut på n tur uten å pakke ned teltet samt en bakdør som kan lukkes og åpnes. De bakre klaffene kunne rulles opp på varme sommerdager. Partyteltet alene har blitt solgt for over 1000 dollar på markedet.

Det har også blitt produsert andre type telt for å passe til de ulike Campermodellene. Et eksempel er teltet som ble produsert da Volkswagen gikk over til såkalte buktvinduer. Teltet var stort og kunne brukes som et soverom. Det var plass til en barneseng og to senger til voksne. Tilleggsteltet gjennomgikk en stor endring i forhold til utseendet. Det nye teltet lignet det gamle partyteltet i forhold til generell form og farge, men ellers var den ganske annerledes. Den ene forandringen var at teltrammen var ekstern, mens lerretet var støttet opp av elastiske sløyfer og plastkroker. Istedenfor et åpent frontpanel, var det glidelås i døren foran med en liten markise som kunne senkes for beskyttelse mot vind og regn. Gulvet til teltet var også vanntett noe som gå ekstra komfort for familier som var ute på tur. I ettertiden har det blitt produsert ulike telt ifra Volkswagen tilpasset Campermodellene.

Affiliates