I'm Live!
Watch Now

VW Camper – Hippiebilen kommer i en moderne utgave

Den berømte og populære Camperen er snart tilbake på markedet, enda mer moderne og mer høyteknologisk enn den noen gang har vært før. Dette er en storslagen nyhet for alle som elsket Camperen, og ville ha den tilbake på markedet. Den nye elektriske modellen koster opptil 45 000 euro, men for alle tilhengerne er prisen garantert verdt det. Camperen har LED-belysning, justerbart sideoppsett, en autonom modus og i tillegg har bilen evnen til å kjøre seg selv. Hippiebilen ble lansert på Detroit motorshow og den selges til interesserte fra år 2022.

Moderne variant av retro bilen

Det som kommer nå er altså en moderne variant av den høyt elskede retrobilen, men det kan garanteres at det lett gjenkjennelige designet skal beholdes. Bilen får hele åtte seter, så her er det plass til hele storfamilien. Det mest spennende av alt er kanskje at produsentene skal sørge for at bilen kan kjøre seg selv. Så når lovene for dette er på plass, kan hele familien inkludert sjåføren virkelig slappe av på turen.

Prisen er jo litt annerledes enn den gang da den kom i 1967. Den gang var det en bil alle hadde råd til, og det var vel en av grunnene til dens store popularitet. Bilen kostet den gangen rundt 1 000 pund, mens prislappen i 2022, for den hypermoderne utgaven, vil ligge på rundt 40 000 pund. Teknologiske nyvinninger koster altså en del penger.

Motorer

Bilen skal ha to elektriske motorer, som til sammen vil produsere mange ganger så mye hestekrefter som originalen. Det skal være moderne LED belysning både foran og bak samt en stor VW logo. Bilen blir lakkert i to farger og får en lysende stripe som skille. Dekkene skal være store, slik det sømmer seg for denne type bil. Siden bilen ikke har tradisjonell motor og batterier, vil den ekstra plassen gi et romslig interiør. Dette kommer antagelig godt med når åtte stykker skal på ferie sammen. Setene kan legges bakover, slik at du som passasjer kan ta en blund eller de kan gjøres om til et spisebord når det er tid for dagens matbit. Du trenger ikke en gang å dra i spaker for å endre sittearrangmentet, det hele gjøres selvfølgelig ved å trykke på en knapp.

Og du, når det blir tillatt med biler som kan kjøre selv kan passasjerene foran snu stolene sine, slik at de kan ha sosialt samvær under turen med de som sitter bak i bilen. Du kan også legge til laserskannere, radar sensorer og kameraovervåking. Det tar fem sekunder å komme opp i 100 km/t og strømmen rekker til lange kjøreturer.

En ting vil mangle

Til tross for alle sine moderne nyvinninger er det en ting som vil mange på denne nye versjonen av verdens mest elskede bil, nemlig det faktum at taket kunne løftes litt opp. Dette skapte blant annet plass til at man kunne sove i køyesenger, men funksjonen er altså ikke tatt med inn i neste utgave.

Dersom du elsker bilmodellen men foretrekker moderne løsninger kan dette være modellen for deg, dersom du klarer å vente helt til 2022.

Affiliates